Stritøre operation

Stritører er almindelige, selvom deres præcise årsag er ukendt. Øret når sin fulde størrelse ret tidligt i barndommen, hvilket kan udsætte børn mere over for mobning og drillerier. For mange har korrektion af stritører haft en positiv indflydelse på deres selvbillede og selvtillid.

Da der ikke er en specifik diagnostisk prøve for stritører, vurderer vores plastikkirurg i hvert enkelt tilfælde nøje, om der er grundlag for en operation, samt hvilken forskel den kan gøre for udseendet.

Operationen

Under operationen tager vi altid udgangspunkt i dine unikke behov. I begyndelsen vil plastikkirurgen lave nogle diskrete markeringer på ørebrusken, hvilket hjælper med at sikre præcision under hele proceduren. Hvis dine ører stritter for meget ud, kan det blive nødvendigt at justere eller fjerne en lille del af brusken for at give dine ører en mere naturlig position tættere på hovedet.

Du behøver ikke bekymre dig om smerte; hele processen foregår under lokalbedøvelse, og du vil være vågen men fuldstændig komfortabel.

Operationen tager typisk omkring 1-2 timer. Efterfølgende beskyttes øret med en komprimerende forbinding, der beholdes på i ca. 1 uge.
Derefter skal der bruges pandebånd de følgende 2 uger.

FØR & EFTER BILLEDER

[wpr-template id="22393"]
Værd at vide om stritøre operation

Risici og komplikationer

Blødning: Kan opstå inden for det første døgn efter operationen.

Smerter: Hvis almindelig smertestillende ikke er tilstrækkeligt, kan smerterne skyldes en blodansamling. Dette kræver tilsyn, da det i sjældne tilfælde kan påvirke ørebrusken. Det anbefales at hvile og holde hovedet oprejst for at minimere denne risiko.

Infektion: Dette er en sjælden bivirkning, men hvis den opstår, kan den behandles med antibiotika.

Ændringer i huden: Der kan i enkelte tilfælde udvikles fortykkede ar bag ørene. Tidlig diagnose og behandling kan reducere eller forhindre denne udvikling.

Tilbagefald: Der er en risiko for, at ørerne igen begynder at stritte, hvilket kan kræve yderligere operation.

Vedvarende smerter: I sjældne tilfælde kan smerter vedvare efter operationen.

Resultat og varighed

Der er rapporteret stor tilfredshed fra patienter, som har fået foretaget en stritøre operation. Resultat af en vellykket stritøre operation varer livslangt.

Hvor meget koster en stritøre operation?

Prisen på stritøre operation kan findes her.

[wpr-template id="22327"]
[wpr-template id="22359"]
[wpr-template id="22418"]